Home Recensie-het-menselijk-gezicht-van-werk

[vorige pagina]

Het menselijk gezicht van werk

de integratie van professionaliteit en spiritualiteit

Barcode: 000561578

 • Is het boek ook geschikt voor lezers jonger dan 15 jaar?
  Nee
 • Welke moeilijkheidsgraad is op het boek van toepassing?
  Moeilijk
 • Is het boek een roman, novelle of verhalenbundel?
  Nee
 • Beknopte omschrijving van het thema/onderwerp:
  In een bundel die bestaat uit vijf essays, drie interviews en twee kunstrapportages wordt op een positieve manier de eigentijdse en eigenzinnige zoektocht naar de essentie van werk geïntroduceerd.
 • Bent u van mening dat uw visie getoetst moet worden aan die van een andere recensent?
  Nee

Boekcover; Het menselijk gezicht van werkAanschafinformatie
Werk een menselijke gezicht geven. Dat is de missie van ZIN, het klooster voor zingeving en werk in Vught. Ware kwaliteit van werk ontstaat volgens ZIN als spiritualiteit en zingeving doorklinken in de professionaliteit van mensen.
In veel organisaties staat het streven naar doelmatigheid een rendement voorop. Zij zijn doorgeschoten in hun zucht naar zakelijkheid en groei. In dit eerste ZINschrift beschrijven de oprichter en diverse docenten en adviseurs van ZIN vanuit hun praktijk voorbeelden van de integratie van professionaliteit en spiritualiteit in het werk. In de vorm van essays gaan zij in op de volgende actuele paradoxen: schaalvergroting en gemeenschapszin, volmaaktheid en onvolmaaktheid, instrumentele professionaliteit en medemenselijkheid, beroep en roeping, snelle oplossingen en trage vragen. In de drie interviews met markante personen komen de visies en perspectieven uit de essays concreet tot leven. De kunstrapportages met foto’s over het thema ‘mens en werk’ en de prachtig geïllustreerde gedichten over werk maken de bundel compleet. Het menselijk gezicht van werk laat zien dat ziel en zakelijkheid goed samen kunnen gaan.

Bibliotheekadvies
Het menselijk gezicht van werk is een bron van informatie en inspiratie. In het eerste ZINschrift in een reeks kan de lezer inspiratie opdoen uit veel concrete voorbeelden waarin professioneel handelen en zingeving samengaan.

 

februari 2005
Mr. H.M.C.Haarsma

[vorige pagina]