Home Recensie-I-trust-U

[vorige pagina]

I trust U, managen vanuit vertrouwen

Tica Peeman
Uitgeverij Pearson Education, ISBN- nummer 9 789043 017183

Werkgevers maken steeds meer gebruik van camera’s, computerprogramma’s en mystery guests om hun personeel in de gaten te houden. Op deze manier willen ze controleren of het personeel tijd zit te verspillen of fraudeert. Big Brother is watching you op de werkvloer!

Boekcover; I trust U, managen vanuit vertrouwen door Tica PeemanMet het recent verschenen boek I trust U, managen vanuit vertrouwen laat Tica Peekman een geheel ander geluid horen. Zij spreekt de lezer die een groot hart heeft voor zijn of haar medewerkers aan hen meer ruimte en vertrouwen te geven. Vertrouwen is daarbij een keuze. Een boek over loslaten. Loslaten van controle, loslaten van vertrouwde denkbeelden om zo ruimte te creëren voor nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën over vertrouwen en die ideeën gebruiken om inspirerende organisaties neer te zetten. Waar medewerkers bij willen horen en met plezier voor werken.

Wij groeien door vertrouwen. En kwijnen weg door wantrouwen. Zo simpel is het. Voor bedrijven geldt dat niet anders. Peekman richt zich op managers, leidinggevenden en eigenaren van bedrijven. Want het startpunt om vertrouwen actief te gaan bouwen in organisaties ligt bij de manager.

De visie op managen vanuit vertrouwen heeft met urgentie te maken. De traditionele manier van organiseren voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Organisaties worden er inflexibel en weinig productief van. En wat nog belangrijker is: medewerkers zijn niet meer betrokken. Een belangrijke bouwsteen om vanuit vertrouwen te managen is een andere opzet van de organisatie. De beschreven cellenstructuur van BSO/Origin is hier een mooi voorbeeld van. Een tweede bouwsteen is een ´zinvolle´cultuur, waar missie, visie, normen, waarden, werkwijze en procedures gezamenlijk worden gedragen. En geen mooi verzinsel zijn van de directie. Managen vanuit vertrouwen vraagt daarnaast om een andere management- of leiderschapsstijl. Gericht op het ontstaan van een grote mate van beslissingsvrijheid voor medewerkers. De vrijheid die medewerkers zo hard nodig hebben om vertrouwen te krijgen. De laatste bouwsteen is communicatie. En dan gaat het vooral om tijdig, open, kwetsbaar, eerlijk en transparant communiceren.

Peeman is concreet, geeft veel handvatten en schuwt ook niet om een heel hoofdstuk te wijden aan tegenwerpingen. Zoals ja, maar dat kan alleen in een kleine organisatie; het kan alleen in economisch goede tijden of ik wil wel als manager, maar mijn mt-leden willen niet!

I trust U, managen vanuit vertrouwen is een hoopvol boek. Een aanrader in deze tijd waarin meer onderling vertrouwen een goed tegengeluid vormt tegen het doemdenken en de crisis.

Tica Peeman (1970) is mede- oprichtster en directeur-eigenaar van VIStrainingen. Zij heeft jarenlange ervaring in het geven van trainingen op het gebied van Leidinggeven, Communicatie en Persoonlijk Leiderschap. De I Trust U Foundation ondersteunt kleine particuliere initiatieven om de wereld een stukje beter te maken. Meer informatie www.itrustu.nl

 
Lennie Haarsma

 

[vorige pagina]