Home Recensie-Maurice-de-Valk-Zelfmanagement-voor-de-ziel

[vorige pagina]

Zelfmanagement voor de ziel,

spiritualiteit voor een gezond en gelukkig en creatief leven

Maurice de Valk
Barcode: 000659246

 • Is het boek ook geschikt voor lezers jonger dan 15 jaar?
  Nee
 • Welke moeilijkheidsgraad is op het boek van toepassing?
  Toegankelijk
 • Is het boek een roman, novelle of verhalenbundel?
  Boekje over zingeving en werk
 • Beknopte omschrijving van het thema/onderwerp:
  In “Zelfmanagement voor de ziel, spiritualiteit voor een gezond en gelukkig en creatief leven” nodigt de auteur mensen uit hun leven en werk als bijzonder zingevend te ervaren en in een gezond evenwicht te functioneren. Aan de hand van concrete vragen worden mensen aangesproken op hun innerlijke kracht.
 • Bent u van mening dat uw visie getoetst moet worden aan die van een andere recensent?
  Nee

Boekcover; Zelfmanagement voor de ziel door Maurice de ValkAanschafinformatie
Dit boek over zelfmanagement nodigt de lezer uit diepere lagen in zichzelf te ontdekken. Niet zweverig, maar met beide benen op de grond. Uitgaande van innerlijke kracht van ieder mens om leven en werk als zinvol te ervaren. De vragen in het boek spreken aan en zorgen voor persoonlijke verdieping. De vragen spreken zeer tot de verbeelding: Waarom werkt u? Hoe vaak neemt u tijd voor contemplatie? Welke waarden zijn voor u als lezer belangrijk en welke invloed hebben die op uw werkhouding? Wat heeft u in (of naar aanleiding van) dit boek het meest (diepst) geraakt? De auteur put uit literatuur, eigen ervaringen en haalt inspirerende personen aan zoals Godfried Bomans. Het boekje eindigt met een interessante bijdrage over de spirituele kracht van een organisatie door Paul de Blott SJ, die de leerstoel businessspiritualiteit bekleedt aan de Business University Nijenrode.

Maurice de Valk is arts en specialist voor gezondheid, zingeving en werk. Naast het begeleiden van directieteams en coachen van professionals publiceerde hij over persoonlijk leiderschap en spiritualiteit. In 2004 verscheen van zijn hand De zin van Zijn. Voedsel voor de Ziel.

Bibliotheekadvies
“Zelfmanagement voor de ziel” gaat over zelfreflectie en innerlijke motivatie. Concrete inspiratiebronnen die kracht, richting, rust en vertrouwen worden beschreven en geven de lezer houvast om spiritualiteit vorm te geven in het leven van alledag.

 

mei 2007
Mr. H.M.C.Haarsma

[vorige pagina]