Home Recensie-Wat-je-vindt-mag-je-houden

[vorige pagina]

Wat je vindt mag je houden,

geweldloos communiceren als weg naar verbinding

Jan van Koert
2007, Uitgeverij Andromeda, ISBN- nummer 9 789055 992102

Wat je vindt mag je houden is een actueel boek. Geschreven voor iedereen die verandering wil in de communicatie met zichzelf, het gezin, de werksituatie en leefomgeving. Het geeft handvatten en maakt ons bewust van onze oordelen, van wat we ‘vinden’ en waar we ongewild elkaar mee kwetsen, afremmen of afschrikken.

Boekcover; Wat je vindt mag je houden door Jan van KoertIn mijn werk als trainer en coach gaat het vaak over communicatie. En nog meer over miscommunicatie. Terwijl we het zo goed bedoelen en naar ons gevoel echt luisteren!

De manier waarop we communiceren is veelal gewelddadiger dan we beseffen. De titel van het boek is zeer toepasselijk: Wat je vindt mag je houden. Een zin die begint met ik vind bevat immers meestal een oordeel. En dat kan ik beter voor me houden! Geweldloos communiceren is voor Marshall Rosenberg, de grondlegger van geweldloze communicatie, het ontdekken wat er in mijzelf en de ander leeft, bepalen wat ik kan doen om het leven mooier te maken en beseffen dat geven het mooiste is in dit leven. Verbindend communiceren begint bij bewustzijn van wat er in mij leeft aan gevoelens en behoeften. Geweldloos communiceren bestaat uit vier fundamenten. Ik noem ze en koppel ze aan een praktijksituatie.

  1. Wat merk je op, observeer je, zonder te oordelen? “Mijn leidinggevende praat veel over zichzelf en stelt geen vragen aan mij”.
  2. Wat voel je, zonder dat je de ander er verantwoordelijk voor maakt? “Ik voel me klein; ik ben teleurgesteld over zijn gebrek aan aandacht voor mijn werk”.
  3. Wat heb je nodig opdat jouw behoefte wordt vervuld? “Ik wil vertellen dat ik last heb van werkdruk en van het feit dat mijn collega uit zichzelf niet aanbiedt om mij te helpen”.
  4. Waar vraag je om, wat geen eis is en wat ook uitvoerbaar is om aan jouw behoeftes te voldoen? “Ik zeg hem dat ik graag mijn verhaal wil vertellen en vraag hem mee te denken over het oplossen van de werkdruk”.

In mijn trainingen werk ik vaak met mensen die een dienstbare positie vervullen en altijd klaar staan voor anderen. Soms zorgt dat voor stress. Koert stelt dat mensen die zorg ontvangen beter af zijn en met meer mededogen kunnen worden verzorgd als eerst aan de behoeftes van zorgverleners aandacht wordt gegeven. Dit lijkt paradoxaal. Echter, als je dat als werker namelijk niet doet stoor je je aan kleine dingen, erger je je aan de ander en raak je gestresst. Onderstaande tekst van Harold Whitman illustreert dit helder.

Vraag jezelf niet wat de wereld nodig heeft
Vraag jezelf wat jou doet léven.
En ga dan heen en dóe het.
Want, wat de wereld nodig heeft
Zijn mensen die tot leven zijn gekomen.

Verder lezen: ‘Geweldloze communicatie, ontwapenend en doeltreffend’ van Marshall B. Rosenberg, 2003, Lemniscaat en: ‘De giraf en de jakhals in ons’ van Justine Mol, 2007, SWP.

Jan van Koert heeft na een dertigjarige carrière in het bedrijfsleven rigoureuze veranderingen aangebracht in privé-leven en werk. Sinds 1998 houdt hij zich bezig met het gedachtegoed “geweldloze communicatie”. Jan is een bevlogen trainer en een Vitaliteitscoach. Door het Center for Nonviolent Communication, opgericht door Marshall Rosenberg, is hij internationaal gecertificeerd als trainer in deze materie. Het Centrum voor Geweldloze Communicatie zit in Den Haag, tel 070-3637863

 

Lennie Haarsma
 

[vorige pagina]