Home Wie is Lennie Haarsma Inspiratie

Inspiratie

Literatuur en non-fictie zijn inspiratiebronnen voor mij; zij vormen een middel om buiten de grenzen van mijn eigen beperkte geest te treden. Op mijn website zijn verwijzingen naar recensies van boeken op mijn vakgebied, van romans en van publicaties over zingevingsvraagstukken.

Twee belangrijke leermeesters die mij hebben gevormd en inspireren:

  • Van de Vietnamese zenboeddhist Thich Nhat Hanh heb ik geleerd om met aandacht in het hier en nu te zijn en alert te zijn op heldere communicatie. Ik citeer: ‘Meestal verliezen we onszelf in het verleden of worden we weggevoerd naar de toekomst. Als we aandachtig zijn in direct contact met het huidige moment verdiept zich ons inzicht in wat er in en om ons heen gebeurt, waardoor we vervuld raken van instemming, vreugde, vrede en liefde'. 
    In mijn opdrachten gaat het om met liefde spreken en met compassie luisteren.
  • Van Jaap Voigt, organisatieadviseur en een groot kenner van het taoïsme, heb ik meegekregen hoe ik vanuit inspiratie instrument kan zijn in contact met mensen. Uit Jaap’s werkboek ‘leven en werken in het ritme van de seizoenen’, haal ik tips en adviezen om een eigen levensritme te vinden en creatief te blijven in de turbulente buitenwereld.

En tenslotte is mijn geliefde eiland Texel, waar ons 2e huisje staat, een bron van inspiratie. De gevarieerde natuur, de rust. Kortom: het eilandgevoel.

2015texel 0008m 250 2015texel 0059m 250

 
Volg Lennie Haarsma via:
Banner